Nou scandal privind dezinfectaţii din spitale | Sorina Pintea: Se pare că nu am fost luaţi în serios/ Produsele, utilizate în peste 30 de spitale din ţară

Postat la 19 martie 2019 42 afişări

Dezinfectanţii pentru spitale care nu îndeplineau standardele corespunzătoare privind distrugerea microbilor au fost utilizaţi în peste 30 de spitale din ţară, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Nou scandal privind dezinfectaţii din spitale | Sorina Pintea: Se pare că nu am fost luaţi în serios/ Produsele, utilizate în peste 30 de spitale din ţară

"Menţionez că aceste biocide se folosesc pentru dezinfecţia suprafeţelor şi pentru dezinfecţia instrumentarului, instrumentarul care merge ulterior la sterilizare.

Pot să vă spun că sunt în peste 30 de spitale din toată ţara , dar repet în momentul în care s-a constatat această neconformitate s-a reverificat şi apoi s-a dispus retragerea acestor produse.

 

Analizele au fost făcute din proprie iniţiativă, noi efectuăm controale tematice, noi am spus că ne interesează siguranţa pacienţilor, se pare că nu am fost luaţi în serios de către anumiţi producători şi distribuitori", a declarat Sorina Pintea, în cadrul unei conferinţe de presă la Ministerul Sănătăţii.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spitale,
refuz,
produse,
scandal,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.