DP World a semnat un parteneriat cu Ministerul Transporturilor

Postat la 18 martie 2019 75 afişări

Viorica Dăncilă a declarat, la ceremonia de semnare a memorandumului între compania DP World şi Ministerul Transporturilor, că este important ca zona Portului Constanţa să devină una dinamică, iar România e interesată să aibă o prezenţă substanţială în regiune a companiilor din Emiratele Arabe Unite.

DP World a semnat un parteneriat cu Ministerul Transporturilor

„Prezenţa dumneavoastră aici pentru semnarea memorandumului de înţelegere între compania DP World şi Ministerul Transporturilor este o dovadă clară a prieteniei care ne leagă şi un moment important pentru ambele state. Astăzi (duminică – n.r.) deschidem calea unei colaborări mai extinse în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, în contextul semnării în februarie 2019 a Acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea terminalului de containere din Portul Constanţa. Experienţa dumneavoastră în acest domeniu va fi cu siguranţă un factor esenţial de acum înainte”, a afirmat Viorica Dăncilă, duminică la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a adăugat că România încurajează Emiratele Arabe să investească aici, iar ţara noastră are o tradiţie de cooperare în acest sens cu Emiratele, principalul partener în zona Golfului.

 

„Portul Constanţa are pentru noi o importanţă majoră, are o poziţie strategică şi un potenţial uriaş care, din păcate, un a fost folosit acum la nivelul la care ar fi putut fi. Prin programul nostru de guvernare ne-am propus să devină port regional, de aceea orice investiţie e mai mult decât binevenită. E important ca această zonă să devină dinamică şi să dobânească locul pe care îl merită la nivel internaţional. Suntem interesaţi de o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în acest sector şi încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe să investească în România. România se bucură de o îndelugată tradiţie de cooperare, stat care reprezintă principalul partener al ţării noastre în zona Golfului. Apreciez că ne aflăm într-o etapă importantă a consolidării cooperării bilaterale, în care dorim să dezvoltăm dialogul pe toate palierele de interes”, a completat Dăncilă.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
important,
romania,
constanta,
prezentare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.