Norvegia se retrage din activităţi de explorare şi exploatare a petrolului şi gazelor

Postat la 08 martie 2019 74 afişări

Fondul suveran al Norvegiei, cu active de 1.000 de miliarde de dolari, îşi va vinde acţiunile deţinute la companii de petrol si gaze naturale, dar va investi în continuare în companii de rafinare sau de distribuţiei, informează Reuters.

Norvegia se retrage din activităţi de explorare şi exploatare a petrolului şi gazelor

Participaţiile la companii integrate, cum sunt Royal Dutch Shell, Exxon Mobil şi alte companii majore implicate în exploatarea şi vânzarea petrolului nu vor fi vândute.

 

Fondul, care a folosit banii câştigaţi din exploatarrea rezervelor de petrol şi gaze naturale din Marea Nordului, nu va renunţa nici la acţiunile deţinute la compania norvegiană Equinor.

 

Acţiunile companiilor din energie reprezintă 5,9% din investiţiile fondului, la finele anului 2018, valorând aproximativ 37 de miliarde de dolari. Cea mai mare parte din acţiuni aparţin companiilor integrate şi mai puţin sunt deţinute la companii mici, de explorare şi producţie.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
norvegia,
petrol,
exploatare,
explorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.