Nokia vinde brandul de lux Vertu familiei suedeze Wallenberg

Autor: George Toader Postat la 14 iunie 2012 16 afişări

Nokia este pe punctul de a vinde brandul de lux Vertu fondului suedez de privat equity EQT Partners AB, care aparţine în mare parte familiei suedeze Wallenberg, tranzacţie care face parte dintr-un plan de redresare, potrivit Bloomberg.

Surse apropiate companiei au declarat că valoarea tranzacţiei este de aproximativ 200 de milioane de euro (250 de milioane de dolari), şi va fi încheiată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Compania a luat decizia de a vinde brandul de lux deoarece şeful executiv Stephen Elop doreşte să relanseze afacerea cu telefoane mobile, după ce a fost depăşită de competitorii care rulează software-uri de la Google şi Apple

"Vertu este o afacere foarte nişată, dar cu un număr de clienţi în creştere. Noul proprietar se va confrunta cu provocarea de a moderniza softul din telefoanele Vertu, care au rulat până în acest moment sistemul de operare învechit de la Nokia, Symbian", a declarat Francisco Jeronimo, analist la compania de cercetare IDC din Londra.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Nokia,
brand lux,
Vertu,
Wallenberg
/actualitate/nokia-vinde-brandul-de-lux-vertu-familiei-suedeze-wallenberg-9746752
9746752
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.