Nokia revine pe profit

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 ianuarie 2013 14 afişări

Nokia a anunţat că a trecut pe profit în ultimele trei luni ale anului trecut, când a vândut 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia, acţiunile companiei urcând cu până la 18% la Helsinki.

Compania a arătat, într-un comunicat, că divizia de telefoane mobile a înregistrat, potrivit datelor preliminare, primul profit din ultimele 12 luni. În octombrie, Nokia estima că va înregistra în trimestrul al patrulea din 2012 o pierdere de aproximativ 10% din vânzări.

Nokia a acumulat pierderi de 4,8 miliarde de dolari de la începutul anului 2011, când a pariat totul pe dezvoltarea de smartphone-uri în parteneriat cu Microsoft, folosind sistemul de operare Windows Phone. Compania a livrat în trimestrul al patrulea 86,3 milioane de telefoane mobile, dintre care 4,4 milioane de smartphone-uri Lumia şi 9,3 milioane de unităţi Asha.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
Nokia,
profit,
telefoane mobile,
Lumia
/actualitate/nokia-revine-pe-profit-10457326
10457326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.