Nokia ratează revenirea printre liderii industriei: Compania surprinde investitorii şi raportează pierderei după ce rivalii reduc preţurile pentru 5G

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 aprilie 2019 280 afişări

Nokia ratează revenirea printre liderii industriei: Compania surprinde investitorii şi raportează pierderei după ce rivalii reduc preţurile pentru 5G

Producătorul de echipamente wireless Nokia Oyj a raportat în mod neaşteptat pierderi trimestriale în contextul în care a primit o lovitură pe frontul echipamentelor 5G, după ce competitorii au redus preţurile, potrivit Bloomberg.

Noikia va întâmpina probleme acum în încercarea de a-şi atinge ţinta de profitabilitate pentru anul 2019 iar furnizorul finlandez spune că se află sub „o presiune semnificativă de a executa strategia în a doua jumătate a anului”.

Acţiunile Nokia au scăzut cu 11% imediat după anunţ şi se tranzacţionau joi, 25 aprilie, la ora 13.00 la 4,7 euro per acţiune, în scădere cu 9,2% de la începutul şedinţei, la o capitalizare de piaţă de 26,4 miliarde euro.

Pierderile finlandezilor contrastează cu performanţa pozitivă a rivalilor suedezi de la Ericsson. În timp ce ambele companii se confruntă cu dificultăţi în încercarea de a găsi mai mulţi clienţi pentru echipamentele 5G, suedezii au raportat săptămâna trecută rezultate mai bune.

Nokia şi Ericsson încearcă să capitalizeze pe baza valului de neîncredere care se formează în Europa şi în lume faţă de Huawei Technologies – care este acuzat de spionaj în mai multe ţări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.