Noile norme UE care elimină evitarea obligaţiilor fiscale intră în vigoare de la 1 ianuarie

Postat la 01 ianuarie 2019 189 afişări

De la 1 ianuarie 2019, toate statele membre aplică cinci măsuri antiabuz cu caracter juridic obligatoriu, care vizează principalele forme de evitare a obligaţiilor fiscale practicate de marile companii multinaţionale, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene.

Noile norme UE care elimină evitarea obligaţiilor fiscale intră în vigoare de la 1 ianuarie

1. Toate statele membre vor putea de-acum să impoziteze profiturile transferate în ţări cu un nivel redus de impozitare în care firma nu are o activitate economică reală, iar aceste norme privesc firmele străine controlate.

 

2. Câştigurile în ceea ce priveşte activele precum proprietatea intelectuală, care au fost transferate de pe teritoriul Uniunii Europene (UE), vor deveni de acum încolo impozabile în UE, iar normele privesc impozitarea la ieşire.

 

3. Pentru a descuraja firmele să creeze acorduri de îndatorare artificiale menite să reducă la minimum impozitele, statele membre vor putea limita cuantumul dobânzii nete pe care o firmă îl poate deduce din venitul său impozabil - norme privind limitarea deductibilităţii dobânzii.

 

 4. Firmele vor fi împiedicate să exploateze neconcordanţele din legislaţia fiscală a două ţări diferite din UE pentru a evita impozitarea - norme privind tratamentul neuniform al elementelor hibride.

 

5. Statele membre pot aborda mecanismele de evitare a obligaţiilor fiscale care nu fac obiectul unor norme specifice de combatere a evitării obligaţiilor fiscale - norma generală anti-abuz.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.