Noii acţionari americani orientează Labormed către export

Autor: Ioana David Postat la 09 aprilie 2013 71 afişări

Grupul farmaceutic american Alvogen, care a preluat anul trecut compania locală Labormed într-o tranzacţie complicată - cu băncile creditoare la uşă şi fără reacţii oficiale din partea acţionarului Advent - şi-a stabilit ca prioritate reducerea dependenţei Labormed de piaţa românească şi orientarea companiei către export.

Noii acţionari americani orientează Labormed către export

Grupul farmaceutic american Alvogen, care a preluat anul trecut compania locală Labormed într-o tranzacţie complicată - cu băncile creditoare la uşă şi fără reacţii oficiale din partea acţionarului Advent -  şi-a stabilit ca prioritate reducerea dependenţei Labormed de piaţa românească şi orientarea companiei către export.

„Vom continua să introducem produse noi în fabricaţie în ariile terapeutice (...) cardiovascular, sistem nervos central, OTC-uri“, a spus Laurenţiu Scheuşan, vicepreşedinte executiv de marketing şi vânzări din Europa Centrală şi de Est al Alvogen.

Grupul american a anunţat că fabrica Labormed va constitui baza de produţie, cercetare şi dezvoltare, vânzări şi marketing pentru această regiune. Alvogen este o companie care acum îşi clădeşte prezenţa în regiune şi în Europa şi este interesată de extinderea prin achiziţii.

Potrivit datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România, Labormed s-a aflat în 2012 pe locul 18 în topul celor mai mari jucători din industria farma, cu vânzări de 226 mil. lei (50 mil. euro) şi o cotă de piaţă de 1,9%.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Labormed,
Alvogen,
farma,
medicamente
/actualitate/noii-actionari-americani-orienteaza-labormed-catre-export-10723257
10723257
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.