Noi schimbări importante în piaţa muncii. Cea mai controversată practică este din nou permisă

Postat la 24 aprilie 2019 605 afişări

Noi schimbări importante în piaţa muncii. Cea mai controversată practică este din nou permisă

Guvernul a modificat din nou legea zilierilor şi a extins domeniile în care firmele pot folosi muncitori pe perioade scurte, după ce în decembrie 2018 a impus restricţii drastice în acest domeniu

Noile modificări se aplică de la 1 mai 2019.

O ordonanţa de Urgenţă adop­tată vineri de Guvern mo­difică legea zilierilor (Le­gea nr. 52/2011), după ce această le­ge a mai fost modificată anterior în decembrie 2018 (prin celebra OUG 114, care a impus, printre altele, şi „taxa pe lăcomie“ în domeniul bancar).

„Modificările aduse de guvern sunt de bun augur pentru mediul economic, asigurând o mai mare flexibilitate pe piaţa muncii prin faptul că domeniile de activitate în care se pot angaja zilieri au fost din nou extinse (după ce în luna decembrie fuseseră limitate drastic) – la acest moment sunt 12 domenii în care pot fi angajaţi zilieri, faţă de doar 3, câte erau până în present“, a explicat Roxana Abraşu, managing associate, practica de Dreptul Muncii în cadrul casei de avocatură NNDKP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lege,
modificare,
activitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.