Noi nereguli în marile magazine din Bucureşti: comisarii au găsit alimente mucegăite şi mizerie

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 noiembrie 2021 219 afişări

Noi nereguli în marile magazine din Bucureşti: comisarii au găsit alimente mucegăite şi mizerie

Comisarii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au descoperit noi nereguli în marile magazine din Bucureşti şi Ilfov. În zonele alimentare din două magazine, ei au găsit alimente mucegăite şi mizerie.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a verificat joi respectarea prevederilor legale din domeniu, în zonele alimentare ale magazinelor Carrefour Băneasa şi Mega Image Baloteşti.

În urma controlului, au fost constatate numeroase deficienţe. Este vorba despre comercializarea unor legume şi fructe cu modificari organoleptice (consistenta moale, mucegai, lovituri mecanice) şi despre igienizarea necorespunzatoare a interiorului rotisorului (resturi alimentare, urme de arsuri, strat gros de grăsime, grilajul de la gura de ventilaţie murdar).

De asemenea, au fost descoperite produse de cofetărie cu zone cu mucegai de culoare alb-gri şi spaţii de prezentare cu praf şi resturi alimentare.

Ca urmare, comisarii CPCMB au sancţionat contravenţional operatorii economici, cu amenzi în valoare de 13.000 lei. În plus, comisarii au dispus următoarele măsuri: retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare cu deficienţe şi oprirea temporară de la prestarea serviciului de rotisat (rotisor) în cazul magazinului Mega Image.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.