Noi măsuri pentru criza energetică. TVA redus pentru cei cu consum de până la 300 de kw/h, facturi refăcute, ajutor pentru sectorul agricol şi industria alimentară

Postat la 11 ianuarie 2022 47 afişări

Noi măsuri pentru criza energetică. TVA redus pentru cei cu consum de până la 300 de kw/h, facturi refăcute, ajutor pentru sectorul agricol şi industria alimentară

Facturile care nu au respectat plafoanele reglementate vor fi refăcute, anunţă premierul Nicolae Ciucă. El spune că vor fi elaborate noi scheme de sprijin pentru consumatorii de energie electrică şi gaze naturale.

„Am convocat o şedinţă cu miniştrii Finanţelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului si Turismului, Mediului şi preşedintele ANRE pentru a stabili noi măsuri de protejare a populaţiei şi a inteprinderilor de efectele creşterii preţurilor la energie. Românii au nevoie de garanţii privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică şi gaze şi gaze. În acelaşi timp, sunt necesare şi măsuri de sprijin pentru companii în această perioadă dificilă. Aceste măsuri vor contribui la creşterea rezilienţei economice şi la menţinerea locurilor de muncă”, spune premierul Nicolae Ciucă.

El precizează că urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate.

„Până la refacerea calculelor, aceste categorii de facturi nu vor fi purtătoare de penalităţi. De la 1 aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 de kw/h vor beneficia de o nouă schemă de protecţie care va include TVA de 5% precum şi compensarea certificatului verde şi a bonusului de cogenerare. Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi”, adaugă Ciucă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facturi,
refacere,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.