Noi dovezi cu privire la legăturile adânci pe care le are armata Chinei cu angajaţii Huawei

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 iulie 2019 384 afişări

Noi dovezi cu privire la legăturile adânci pe care le are armata Chinei cu angajaţii Huawei

O nouă analiză asupra CV-urilor angajaţilor Huawei demonstrează legăturile adânci care există între angajaţii gigantului de tehnologie, armata Chinei şi anumite ramuri ale serviciilor chineze de informaţii, potrivit CNBC.

Analiza, care ia în calcul istoricul angajaţilor Huawei, concluzionează că „mai mulţi angajaţi mid-level din staff-ul tehnic al Huawei au un istoric puternic în colaborarea cu activităţi militare şi servicii de informaţii. Unii angajaţi pot fi legaţi de anumite momente specifice de atacuri cibernetice sau spionaj industrial împotriva firmelor din Vest”, se arată în analiza citată de CNBC.

Studiul a fost condus de Christopher Balding, un profesor asociat la Universitatea Fullbright din Vietnam, şi de think tank-ul londonez Henry Jackson Society. Ei au analizat CV-urile angajaţilor Huawei care puteau fi regăsite online şi pe platformele companiilor de recrutare.

Noul studiu poate ridica noi tensiuni între guvernul SUA şi guvernul Chinei în contextul în care americanii analizează dacă Huawei prezintă sau nu un risc la adresa securităţii naţionale.

Mai multe guverne ale lumii sunt îngrijorate cu privire la oportunitatea Huawei de a instala echipamente de telecom pentru a spiona cu ajutorul acestora, astfel încât anumite ţări au exclus Huawei de la licitaţia naţională pentru spectrul radio 5G.

Spre exemplu, CV-ul unui angajat arată că acea persoană a ocupat în acelaşi timp o poziţie în cadrul Huwei dar şi una de profesor şi cercetător în cadrul unei universităţi militare, care are legături cu Armata Eliberării Poporului Chinez (PLA).  

Cercetătorul Christopher Balding a legat acea personă de un anumit braţ al armatei PLA care este responsabil pentru capacităţile militare cibernetice ale Chinei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
huawei,
armata,
china,
legaturi,
dovezi,
analiza,
cnbc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.