Noi detalii despre "John Jihadistul": ÎNREGISTRARE AUDIO cu vocea teroristului

Autor: Alexandra Vladescu Postat la 04 martie 2015 32 afişări

O înregistrare audio pe care se aude vocea lui "John Jihadistul", identificat ca Mohammed Emwazi, a fost făcută publică, informează CNN.

Înregistrarea datează din 2009, iar analiştii vocali au declarat că aceasta se potriveşte cu cea a lui "John Jihadistul".

În înregistrare, Mohammed Emwazi descrie cum a fost ”abuzat” de autorităţile britanice: ”După tot ce v-am spus, după ce am spus că ceea ce s-a întâmplat este extremism, tot sugeraţi că sunt un extremist? Apoi a încercat să îmi pună vorbe în gură, spunând că fac asta şi asta şi că vor fi cu ochii pe mine”, spunea Mohammed Emwazi.

Fosta directoare a liceului unde a învăţat Mohammed Emwazi spune că acesta era un elev silitor, dar că era adesea batjocorit pentru că era tăcut.

Pentru oamenii care l-au cunoscut, este greu de crezut că Mohammed Emwazi este bărbatul din spatele măştii "John Jihadistul", însă pentru familia sa este un coşmar. Surse din presa britanică au declarat că mama acestuia i-a recunoscut vocea de la prima înregistrare cu decapitările. Tatăl său ar fi declarat că Mohammed Emwazi este „un câine, un animal, un terorist”.

John Jihadistul" este un cetăţean britanic născut în Kuwait, Mohammed Emwazi, în vârstă de aproximativ 25 de ani, care locuia în vestul Londrei şi era cunoscut de serviciile de securitate britanice.

Serviciile britanice au decis anterior să nu dea publicităţii identitatea acestuia, din motive operaţionale.

Emwazi a apărut prima dată într-o înregistrare video în august 2014, în care părea să îl ucidă pe jurnalistul american James Foley.

Ulterior, el a apărut în înregistrările video care au prezentat decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff, a angajatului umanitar britanic David Haines, a taximetristului britanic Alan Henning şi a angajatului umanitar american Abdul-Rahman Kassig, cunoscut şi ca Peter.

În aceste înregistrări, militantul apărea îmbrăcat într-o robă, cu o mască neagră care îi acoperă toată faţa, cu excepţia ochilor şi a nasului. Vorbind cu un accent britanic, el critica puterile occidentale apoi punea un cuţit la gâtul ostaticilor, părând că începe să taie, înainte ca filmarea să se oprească. Ulterior, erau arătate cadavrele decapitate ale victimelor.

Luna trecută, militantul a apărut într-o înregistrare video cu ostaticii japonezi Haruna Yukawa şi Kenji Goto, cu puţin timp înainte de a fi ucişi.

Ostatici eliberaţi de gruparea extremistă Stat Islamic au afirmat că acesta era unul dintre cei trei jihadişti britanici care îi păzeau pe occidentalii răpiţi în Siria. Cei trei britanici au fost numiţi "John", "Paul" şi "Ringo" de ostatici şi erau cunoscuţi împreună ca "the Beatles".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/noi-detalii-despre-john-jihadistul-inregistrare-audio-cu-vocea-teroristului-13928458
13928458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.