Petro Poroşenko l-a decorat postum pe Boris Nemţov cu Ordinul Libertăţii

Autor: Ioana Bojan Postat la 03 martie 2015 39 afişări

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko i-a acordat cu titlu postum Ordinul Libertăţii politicianului rus de opoziţie Boris Nemţov, asasinat vineri noaptea la Moscova, a anunţat biroul de presă al preşedinţiei de la Kiev, citat de agenţia Ukrinform în pagina electronică.

"Petro Poroşenko a subliniat că, în memoria poporului ucrainean, Boris Nemţov va rămâne o persoană pentru care libertatea este o valoare universală, care nu cunoaşte nicio graniţă naţională sau limită", a informat biroul de presă al preşedinţiei ucrainene.

"Pentru libertatea noastră şi a voastră - acest slogan istoric devenise motto-ul vieţii lui Boris Nemţov. Prin urmare, am decis să-i ofer Ordinul Libertăţii", a precizat şeful statului.

"Pentru noi, ucrainenii, Boris va fi mereu un patriot rus şi un prieten al Ucrainei. El a dovedit cu viaţa sa că aceste două lucruri pot fi combinate dacă există dorinţă", a adăugat Poroşenko.

Nemţov a fost împuşcat mortal vineri noaptea în apropierea zidurilor Kremlinului. Ucigaşul a fugit fără să fie identificat, determinându-i pe activiştii din opoziţie să îl acuze pe preşedintele Vladimir Putin că a ordonat asasinatul sau cel puţin că a creat o atmosferă de ură politică ce a condus la comiterea acestei crime. Putin a numit uciderea lui Nemţov o "provocare".

Anchetatorii ruşi au declarat că analizează diverse ipoteze în ancheta privind această crimă, inclusiv o legătură cu conflictul din Ucraina.

Comitetul de Anchetă, care se ocupă de acest caz, a confirmat marţi că martorul cheie, prietena lui Nemţov care se afla alături de el în noaptea în care a acesta a fost ucis, s-a întors în Ucraina natală. Fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia va continua să coopereze cu anchetatorii, a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului, Vladimir Markin pentru agenţia Interfax.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
POROŞENKO,
NEMŢOV
/actualitate/petro-porosenko-l-a-decorat-postum-pe-boris-nemtov-cu-ordinul-libertatii-13924428
13924428
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.