Noi acuzaţii pentru autorul uneia dintre cele mai mari fraude din istoria SUA

Postat la 28 martie 2023 183 afişări

Noi acuzaţii pentru autorul uneia dintre cele mai mari fraude din istoria SUA

Sam Bankman-Fried, fondatorul firmei falimentare de criptomonede FTX, este acuzat că a mituit cel puţin un oficial din China. Acuzaţia se adaugă cazului de fraudă pe care autorităţile americane l-au dezvăluit anul trecut.

Autorităţile americane îl acuză pe antreprenor că a autorizat o mită de „cel puţin 40 de milioane de dolari” pentru a încerca să obţină acces la conturile îngheţate de autorităţile chineze.

Bankman-Fried ar fi autorizat mita după ce autorităţile chineze au îngheţat conturile care conţineau aproximativ 1 miliard de dolari în criptomonede. Acestea aparţineau firmei sale de tranzacţionare, Alameda. Potrivit anchetatorilor, conturile au fost eliberate, iar criptomonedele au fost mutate într-un cont privat.

Acuzaţiile se adaugă cazului de fraudă pe care autorităţile americane l-au dezvăluit anul trecut după prăbuşirea FTX. Bankman-Fried a pledat nevinovat. În prezent, el este în arest la domiciliu în casa părinţilor săi din California şi aşteaptă procesul.

Anul trecut, autorităţile americane l-au acuzat pe Bankman-Fried de comiterea „uneia dintre cele mai mari fraude financiare din istoria SUA". FTX a intrat în faliment, lăsând multe persoane în imposibilitatea de a-şi retrage fondurile. Omul de afaceri care a pierdut 16 miliarde de dolari în câteva zile a fost arestat în Bahamas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acuzatii,
crestere,
fraude

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.