NN este nou nume sub care va opera compania ce va reuni diviziile europene de asigurări, pensii şi investiţii ale ING Grup

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 02 octombrie 2013 87 afişări

ING Grup a anunţat astăzi numele sub care va opera, după anul 2014, compania care va reuni operaţiunile de asigurări, pensii şi management al investiţiilor ale grupului în Europa: NN.

Aşa cum a fost anunţat în trecut, pregătirile ING pentru realizarea scenariului de bază de separare a diviziilor europene de asigurări, pensii şi managementul investiţiilor prin intermediul unei oferte publice iniţiale (IPO) sunt în plină desfăşurare. Tranzacţia este planificată pentru anul 2014, în funcţie de condiţiile de piaţă.

În practică, procesul operaţional de rebranding va începe doar după listarea cu succes pe piaţa de capital. Până atunci, diviziile care includ ING Insurance, ING Investment Management şi Nationale-Nederlanden vor continua să îşi desfăşoare activitatea sub numele actuale.

“Pregătirile pentru a deveni o companie independentă avansează conform planului. Anunţul de astăzi privind viitorul brand NN este un moment important şi subliniază faptul că ne aflăm în etapa finală de reorganizare a ING Grup”, a declarat Ralph Hamers, CEO al ING Grup.

Activităţile de asigurări ale ING au un istoric de 170 de ani. De-a lungul anilor, Nationale-Nederlanden, ING Investment Management şi ING Insurance şi-au construit poziţii de top în Europa printr-o prezenţă puternică în mai mult de 15 ţări. Peste 12.000 de angajaţi oferă servicii de asigurări, pensii, investiţii şi servicii bancare unui număr de peste 15 milioane de clienţi.

“Suntem bucuroşi să anunţăm astăzi NN ca fiind viitorul nostru nume şi logo. Construim o nouă companie care reuneşte numele a trei lideri europeni în domeniul asigurărilor şi managementului investiţiilor sub un nou brand puternic. Chiar dacă NN este un brand nou, el se bazează pe o moştenire bogată. Deoarece am vrut să rămânem aproape de clienţii noştri din pieţe diferite, vom adăuga brandului NN elemente definitorii locale. ING Investment Management îşi va schimba numele în NN Investment Partners”, a declarat Lard Friese, vicepreşedinte al ING Insurance.

În România, NN va integra activităţile ING Asigurări de Viaţă, liderul pieţei de profil, ING Pensii şi ING Investment Management. Ca parte a strategiei anunţate la nivel european, toate aceste divizii vor continua să opereze sub brandul ING până la demararea procesului de rebranding, care a avea loc cel mai devreme în 2014.

“Privim cu entuziasm redefinirea noastră ca o companie europeană cu o structură flexibilă şi bine adaptată noilor realităţi economice, cu o nouă identitate, ce îmbină moştenirea bogată şi rădăcinile olandeze cu cerinţele unui brand internaţional şi sustenabil”, a declarat Marius Popescu, director general, ING Asigurări de Viaţă şi membru în Consiliul de Administraţie al ING Pensii. 

Contractele clienţilor nu sunt impactate în niciun fel de strategia anunţată şi rămân neschimbate indiferent de deciziile adoptate în contextul acesteia, fiind protejate atât prin obligaţiile contractuale asumate de ING, cât şi prin reglementările legale în vigoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ing,
grup,
asigurari,
investitii,
pensii
/actualitate/nn-este-nou-nume-sub-care-va-opera-compania-ce-va-reuni-diviziile-europene-de-asigurari-pensii-si-investitii-ale-ing-grup-11441848
11441848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.