Nivelul de colectare a impozitelor în România este mult sub cel din alte state UE

Postat la 30 ianuarie 2013 15 afişări

Nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor din România este de 75-80%, mult mai redus decât în alte state din UE, creşterea acestuia la 90%, cum este în Spania, putând face ca mediul fiscal să arate diferit, a declarat Peter de Ruiter, partener al companiei de audit şi consultanţă PwC.

"Colectarea impozitelor în România este prea redusă faţă de alte state din Uniunea Europeană. Este la niveluri nedorite. Avem un procent de 75-80% de colectare a taxelor. Dacă am ajunge la 90% ca în Spania sau în alte ţări, mediul fiscal al României ar arăta diferit", a afirmat de Ruiter la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar şi PwC.

Peter de Ruiter, partener PwC şi şeful departamentului de consultanţă fiscală şi juridică din companie, a arătat că un paradox al simplificării regulilor fiscale este că va determina creşterea poverii fiscale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
colectare,
impozite,
state UE
/actualitate/nivelul-de-colectare-a-impozitelor-in-romania-este-mult-sub-cel-din-alte-state-ue-10533275
10533275
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.