Nivel maxim de alertă în insula turistică Bali, în condiţiile în care erupţia vulcanului Anung este iminentă

Postat la 27 noiembrie 2017 58 afişări

Autorităţile din Indonezia au anunţat luni instaurarea nivelului maxim de alertă pe insula turistică Bali, în condiţiile în care erupţia vulcanului Agung este iminentă, iar locuitorii aflaţi pe o rază de 8-10 kilometri în jurul vulcanului vor fi evacuaţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Nivel maxim de alertă în insula turistică Bali, în condiţiile în care erupţia vulcanului Anung este iminentă

"Au fost degajate cantităţi însemnate de cenuşă, iar explozii ocazionale pot fi auzite la 12 kilometri de vârf. Flăcările au fost vizibile în timpul nopţii, ceea ce indică faptul că o eventuală erupţie s-ar putea întâmpla oricând. În anticiparea posibilităţii şi a riscului iminent de dezastru, PVMBG a ridicat nivelul de alertă de la Muntele Agung de la trei la patru, începând cu ora locală 06.00", se arată într-un comunicat al agenţiei indoneziene pentru prevenirea şi atenuarea dezastrelor.

 

Valul gros de fum a ajuns la 4.000 de metri altitudine, fiind cea de-a doua emisie majoră a vulcanului indonezian din această săptămână. Autorităţile au distribuit măşti în zonele afectate.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.