Niţă: Nu vom mai lista la bursă alte companii de stat, în afara celor programate

Postat la 23 septembrie 2013 42 afişări

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a declarat luni că în afară de listările la bursă ale unor companii de stat programate pentru 2014 statul nu are în vedere alte operaţiuni similare.

Niţă: Nu vom mai lista la bursă alte companii de stat, în afara celor programate

 "Nu mai scoatem acţiuni ale altor companii la bursă, cu excepţia celor programate pentru anul viitor, adică Electrica, Hidroelectrica şi complexele energetice Oltenia şi Hunedoara", a afirmat Niţă într-o conferinţă de presă.

Listările la bursă ale acestor companii, precum şi ale altora, tot controlate de stat, au fost asumate de Guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

În acest an statul a scos pe piaţa de capital compania Transgaz Mediaş (TGN), printr-o oferă publică secundară, şi a listat Nuclearelectrica, prin ofertă publică iniţială. Până la sfârşitul anului va fi listat la bursă, prin ofertă publică iniţială, şi producătorul de gaze Romgaz Mediaş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nita-nu-vom-mai-lista-la-bursa-alte-companii-de-stat-in-afara-celor-programate-11380489
11380489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.