Nissan achiziţionează Mitsubishi şi devine ce-l de-al treilea grup auto din lume

Postat la 21 octombrie 2016 1113 afişări

Nissan achiziţionează Mitsubishi şi devine ce-l de-al treilea grup auto din lume

Nissan a anunţat oficial că a cumpărat 34% dintre acţiunile Mitsubishi. Tranzacţia a fost anunţată încă din luna mai, dar a fost finalizată ieri după ce a primit acordul autorităţilor japoneze. Astfel, Mitsubishi devine membru al Alianţei Renault-Nissan care devine cel de-al treilea grup auto în funcţie de vânzările globale, 10 milioane de vehicule vândute estimate pentru 2016.

În primăvară Nissan a anunţat că va cumpăra acţiuni în valoare de 2,2 miliarde de dolari. Calos Ghosn, preşedinte şi CEO al Nissan şi Renault, va conduce consiliul de administraţie al Mitsubishi Motors, în timp ce Osamu Masuko va rămâne preşedintele şi CEO-ul companiei.

"Unul dintre motivele pentru care am vrut ca domnul Masuko să rămână CEO a fost faptul că am vrut ca oamenii de la Mitsubishi să ştie că Mitsubishi va rămâne Mitsubishi, nu o subsidiară a Nissan", a declarat Ghosn.

Astfel Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi intră în top trei al celor mai mari producători auto, după Toyota (10,15 milioane de unităţi), Volkswagen (9,93 milioane) şi General Motors Company (9,8 milioane).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.