Nisip, pietris si TVA neschimbata

Postat la 09 mai 2006 48 afişări

Promisiunile de mentinere a cotei unice si a TVA la acelasi nivel si in 2007 au continuat si saptamana trecuta din partea autoritatilor, in ciuda semnalelor tot mai insistente de la UE si de la FMI ca ar trebui gasita o cale mai transanta de crestere a veniturilor la buget.

Promisiunile de mentinere a cotei unice si a TVA la acelasi nivel si in 2007 au continuat si saptamana trecuta din partea autoritatilor, in ciuda semnalelor tot mai insistente de la UE si de la FMI ca ar trebui gasita o cale mai transanta de crestere a veniturilor la buget. Ministrul de finante Sebastian Vladescu a spus ca taxele principale pot sa ramana neschimbate, fara nici un risc bugetar, pe intreg mandatul Aliantei D.A., iar pentru cine ar intelege de aici ca mandatul respectiv se poate termina prin anticipate, premierul Tariceanu a precizat la intalnirea cu Consiliul Investitorilor Straini ca e vorba de cei patru ani legitimi de mandat.

 

Deocamdata insa, ce se va intampla cu TVA, cota unica si restul taxelor e neclar chiar si pentru urmatoarele luni. TVA redusa pentru alimente, propunerea conservatorilor, urmeaza sa fie discutata la Camera dupa ce a fost aprobata in Senat, iar proiectul Codului fiscal nu e gata, asa incat pe ultima suta de metri se poate intampla orice (ultima suta de metri judecand dupa declaratia premierului dupa care Codul va fi gata pana la 1 iunie si dupa speranta vicepremierului Gheorghe Pogea ca pana la sfarsitul lui iunie actul va fi aprobat de Parlament).

 

Conform celor mai recente afirmatii ale autoritatilor, proiectul Codului prevede introducerea unui impozit de 2% pe veniturile din tranzactii imobiliare, majorarea la 3% a impozitului pe cladiri pentru companii, majorarea taxelor de mediu, eliminarea cotei reduse de impozit pentru microintreprinderi, dar si alte cresteri de taxe mai marunte, unele destul de curioase, ca de pilda cea pe nisip, pietris si balastru, anuntata de ministrul Vladescu.

 

In rest, acelasi Vladescu a promis din nou fiscalizarea agriculturii ("produsul si muncitorul") si "o taxare diferentiata a proprietatilor in functie de numarul si de valoarea acestora".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/nisip-pietris-si-tva-neschimbata-2511207
2511207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.