Nicuşor Dan: Economii anuale de 2 mil. lei prin reorganizarea sistemului de transport public

Autor: Cosmin Pirv Postat la 25 mai 2023 74 afişări

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat joi că procesul de optimizare a reţelei de transport public al Capitalei permite realizarea unor economii anuale de peste 2 milioane de lei.

Nicuşor Dan: Economii anuale de 2 mil. lei prin reorganizarea sistemului de transport public

„Facem o economie anuală de 2 milioane de lei prin redistribuirea mai eficientă a autobuzelor şi troleibuzelor către autobaze/depouri mai apropiate de capetele de linii. În ultimii doi ani şi jumătate, am optimizat reţeaua de transport publică astfel încât să corespundă mai bine nevoilor călătorilor, iar procesul va continua”, a transmis primarul general.

Acesta susţine că transportul public a fost extins în zone care nu beneficiau de acest serviciu sau unde variantele erau insuficiente, cum ar fi cartierul „Dimri” din Prelungirea Ghencea, zona Greenfield, Complexul Therme, Iuliu Hatieganu - Nicolae Grigorescu, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii, str. Romancierilor, dar şi că au fost eliminate linii de transport pe care autobuzele sau troleibuzele circulau aproape goale, acestea fiind redirecţionate către trasee mai aglomerate.

Nicuşor Dan arată că s-au creat legături mai rapide, cum ar fi linia 182 spre bd. Lacul Tei, şi s-a îmbunătăţit conectivităţii pe axa N - S respectiv Berceni - Bd. Ghencea.

El mai arată că autobuzele cu o capacitate mai mare de transport au fost redistribuite pe linii cu număr mai mare de călători (117, 331) şi s-a îmbunătăţit programul de circulaţie pe liniile: 7, 381, 69, 24, 45, 232, 168, 368, 138.

„A fost reorganizat transportul de noapte - Adaptarea programului liniilor de noapte cerinţelor actuale prin funcţionarea acestora la un interval fix şi predictibil, extinderea reţelei de transport de noapte (liniile N101-N119 si N1/N10). Toate aceste măsuri sunt completate de achiziţionarea de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice, 22 de troleibuze şi 100 de troleibuze”, mai arată primarul general al Capitalei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
autobuze,
nicuşor dan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.