Nicuşor Dan, despre sindicaliştii STB riscă pierderea contractuilui de muncă şi condamnare penală

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 ianuarie 2022 97 afişări

Cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie săvârşeşte o infracţiune, este mesajul transmis de Nicuşor Dan angajaţilor STB care continuă greva. El spune că aceştia riscă pierderea contractuilui de muncă şi condamnare penală: „Avem în continuare de a face cu o manifestare total iraţională”.

Nicuşor Dan, despre sindicaliştii STB riscă pierderea contractuilui de muncă şi condamnare penală

„La ora 07:00, au plecat executorii judecătoreşti care au afişat hotărârea judecătorească pronunţată ieri în jumătate din autobaze şi depouri. (...) Cine nu aplică o hotărâre judecătorească executorie, obligatorie, săvârşeşte o infracţiune. Avem în continuare de a face cu o manifestare total iraţională, pentru că chiar dacă oficial această hotărâre a fost comunicată în cursul zilei de azi (vineri - n.r.), toată lumea ştie că ea s-a pronunţat ieri (joi - n.r.) să nu ră ei lucruri. În aceste condiţii, riscând pierderea contractului de muncă, riscând o condamnare penală, este o atitudine iraţională.

El i-a convocat vineri la ora 12:00 la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti pe şefii de autobaze şi depuri.

„Vreau să le transmit, prin ei, angajaţilor STB, hotărârea noastră de a merge înainte în aplicarea legii şi a hotărârii judecătoreşti. Nu se pune problema ca noi, într-un stat de drept, să nu aplicăm o hotărâre judecătorească”, adaugă Nicuşor Dan.

El a transmis un mesaj şi social-democraţilor.

„Cer PSD să se pronunţe, pentru că noi avem o grevă care paralizează Bucureştiul organizată de un consilier general PSD - fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu”, conchide primarul general al Capitalei.

Greva angaajaţilor STB continuă şi vineri, în ciuda deciziei executorii a instanţei care a suspendat protestul.

Situaţia a fost anticipată de STB de joi seara, într-un comunicat. „Personalul implicat în greva ilegală care a paralizat Capitala refuză să-şi reia activitatea şi există posibilitatea ca această grevă să continue şi vineri”, a anunţat joi seara Societatea de Transport Bucureşti (STB) SA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
grevă,
stb

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.