Nicuşor Dan a anunţat bugetul Capitalei pe 2021. Cine a rămas fără bani şi ce proiecte pregăteşte

Autor: Cosmin Pirv Postat la 15 martie 2021 134 afişări

Nicuşor Dan a anunţat bugetul Capitalei pe 2021. Cine a rămas fără bani şi ce proiecte pregăteşte

Primarul general Nicuşor Dan a spus luni că bugetul pe 2021 al Primăriei Capitalei, este unul prin care se încearcă stoparea risipei. El a spus că nu vor fi alocaţi bani pentru statui, va fi redus bugetul pentru festivaluri şi nu vor mai fi acordate unele stimulente.

„Este un buget prin care vrem să ieşim din minciună, din delirul grandoman al fostei administraţii, este un buget prin care vrem să facem lucruri concrete, lucruri fundamentale şi nu spoiala fostei administraţii. Vrem să stopăm risipa şi să deschidem calea construcţiei, pentru că Bucureştiul are nevoie de construcţie”, a declarat Nicuşor Dan.

El reaminteşte că, la început de mandat, a găsit datorii curente de trei miliarde de lei şi că PMB a fost în risc de colaps financiar.

„Am făcut schiţa bugetului pe care o propunem consilierilor generali. În câteva zile, consilierii generali vor da forma finală a acestei schiţe”, a anunţat primarul general, care a spus că proiectul va fi suspus dezbaterii publice.

Acesta a anunţat o serie de reduceri în acest an.

„Reducem substanţial banii pe festivaluri, târguri, decoraţiuni şi alte asemenea. Bugetul pentru aceste evenimente a fost în 2019, anul de dinainte de pandemie, de peste 200 de milioane de lei. Pentru 2021 e de câteva milioane de lei pentru evenimente culturale de notorietate. (...) Renunţăm pentru acest an la achiziţii de autovehicule, nu este o prioritate pentru noi, nu alocăm bani pentru noi statui, după cum ştiţi a fost o tradiţie a ultimilor 10 ani să se aloce 10-20 de milioane pentru noi statui, nu alocăm bani pentru campanii publicitare”, a spus edilul.

Nicuşor Dan a spus că, în acest an, cheltuielile de personal vor fi plafonate la nivelul celor din 2020, iar banii pentru instituţiile din subordine scad, în unele cazuri, chiar şi de 100 de ori.

„Propun să renunţăm la o parte importantă a stimulentelor financiare, cum ar fi banii pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie, propun însă să păstrăm alte stimulente, cum este cel pentru reducerea abandonului şcolar. (...) Este un buget al credibilităţii, pentru că ne-am asumat nişte lucruri, plătim datoriile, e un mesaj pentru toţi partenerii noştri”, a mai spus Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
buget,
festivaluri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.