Nicoşor Dan explică de ce Vlad Voiculescu nu este încă viceprimar

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 18 noiembrie 2020 321 afişări

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, explică de ce nu au fost desemnaţi oficial viceprimarii şi spune că acest lucru s-ar putea întâmpla peste o săptămână.

Nicoşor Dan explică de ce Vlad Voiculescu nu este încă viceprimar

„Răspunsul este Codul Administrativ. Codul Administrativ spune că viceprimarii pot fi numiţi doar în momentul în care Consiliul este complet constituit. Din cauza faptului că atât la PSD, cât şi la PMP, în mod legitim, nişte persoane au renunţat la mandat şi urmează să intre supleanţi, aici e o deficienţă în Codul Administrativ care spune că titularii şi supleanţii nu se validează simultan în instanţă, ci se face în două etape, suntem în această situaţie - supleanţii abia au fost validaţi în primă instanţă”, spune Nicuşor Dan.

Conform acestuia, după ce se va judeca apelul, în aproximativ o săptămână, Consiliul General va fi în formulă completă, iar atunci vor putea fi aleşi şi viceprimarii şi consiliile de specialitate.

În spaţiul public au apărut critici pentru faptul că Vlad Voiculescu nu a fost desemnat oficial viceprimar al Capitalei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
viceprimari,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.