Nicolae Ciucă: veniturile şi investiţiile sunt mai mari, deficitul este în scădere

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 septembrie 2022 41 afişări

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că veniturile şi investiţiile în România sunt mai mari în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. De asemenea, deficitul bugetar este în scădere, a precizat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă: veniturile şi investiţiile sunt mai mari, deficitul este în scădere

Anunţul a fost făcut marţi, pe Facebook.

„Guvernul ia măsuri corecte şi responsabile, aspect care se reflectă în cifrele din execuţia bugetară pe primele 8 luni: veniturile bugetului general consolidat sunt mai mari cu 22% faţă de perioada similară a anului trecut, iar investiţiile sunt în creştere cu 9,6%. Totodată, deficitul bugetar pe primele 8 luni este în scădere cu peste 6 miliarde de lei”, a anunţat Nicolae Ciucă.

FMI a modificat luni previziunile privind creşterea economică a României.

„Ieri, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit pozitiv prognoza de creştere economică pentru România din acest an, la 4,8%. Obiectivul nostru constant este ca toate aceste cifre să se reflecte în creşterea nivelului de trai şi în modernizarea domeniilor esenţiale, pentru o Românie mai dezvoltată, mai prosperă”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicolae ciucă,
buget,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.