News Corp a avut un departament secret care se ocupa de sabotarea concurenţilor prin piratarea produselor

Postat la 28 martie 2012 14 afişări

Grupul News Corp, controlat de miliardarul Rupert Murdoch, a avut un departament secret care se ocupa cu sabotarea concurenţilor, promovând piratarea produselor rivale, potrivit ziarului australian Financial Review, care a publicat miercuri rezultatele unei investigaţii începute acum patru ani.

Financial Review scrie, citând documente obţinute în urma investigaţiei, că News Corp a înfiinţat la mijlocul anilor '90 divizia Operational Security. Personalul unităţii a fost "populat" de foşti ofiţeri din poliţie şi servicii de informaţii, care "spărgeau" codurile cartelelor smartcard ale clienţilor serviciilor concurente de televiziune cu plată (pay-TV) pentru a vinde apoi la negru cartele pirat care ofereau acces gratuit la acele servicii, provocând pierderi de milioane de dolari companiilor rivale , notează publicaţia australiană. Departamentul funcţiona din sediul subsidiarei NDS a News Corp, iar scopul iniţial al operaţiunii era de a depista persoanele care piratează produsele News Corp.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
News Corp,
Rupert Murdoch,
sabotare,
concurenti
/actualitate/news-corp-a-avut-un-departament-secret-care-se-ocupa-de-sabotarea-concurentilor-prin-piratarea-produselor-9446807
9446807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.