Nestle pregăteşte ieşirea din acţionariatul L'Oreal, cedând 8% din acţiuni pentru 6 miliarde euro

Autor: Vlad Popescu Postat la 11 februarie 2014 38 afişări

L'Oreal, cel mai mare producător de cosmetice la nivel mondial, va răscumpăra 8% din acţiunile proprii de la grupul elveţian Nestle, pentru 3,4 miliarde euro în cash şi 2,6 miliarde euro în capital.

L'Oreal va plăti 3,4 miliarde euro cash pentru 27,3 milioane de acţiuni proprii deţinute de Nestle, potrivit unui comunicat al companiei franceze, transmite Bloomberg.

De asemenea, L'Oreal va prelua de la Nestle alte 21,2 milioane de acţiuni proprii, evaluate la 2,6 miliarde euro, în schimbul participaţiei de 50% pe care o deţine la Galderma, companie specializată în produse de îngrijire a pielii.

Nestle este unul dintre cei mai importanţi acţionari ai L'Oreal de mai bine de 40 de ani şi analizează încă din anul 2000 diverse variante pentru valorificarea acestei poziţii. Între timp, board-ul Nestle a ajuns la concluzia că o extindere a operaţiunilor în zona cosmeticelor ar fi un proiect prea ambiţios, iar compania elveţiană ar trebui să se concentreze pe produse de nutriţie şi sănătate.

Astfel, prin preluarea a 50% din acţiunile Galderma, Nestle se va extinde în zona produselor şi tratamentelor pentru îngrijirea pielii, urmând să înfiinţeze o nouă companie, Nestle Skin Health SA.

Acţiunile proprii răscumpărate de L'Oreal vor fi anulate. În urma tranzacţiei, participaţia Nestle la L'Oreal va scădea de la 29,4% la 23,29%, în timp ce deţinerea familiei Bettencourt, controlată de Liliane Bettencourt, va urca de la 30,6% la 33,31%. Totodată, numărul directorilor desemnaţi de Nestle în consiliul de administraţie al L'Oreal va scădea de la 3 la 2.

L'Oreal va finanţa tranzacţia din lichidităţile acumulate şi nu va fi necesară reducerea sau vânzarea participaţiei pe care o deţine la grupul farmaceutic Sanofi, a precizat producătorul de cosmetice.

Tranzacţia ar trebui să se încheie înainte de jumătatea acestui an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nestle-pregateste-iesirea-din-actionariatul-l-oreal-cedand-8-din-actiuni-pentru-6-miliarde-euro-12061231
12061231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.