Nestle exportă 40% din napolitanele şi cafeaua solubilă produse la fabrica din Timişoara

Postat la 22 mai 2014 48 afişări

Grupul elveţian Nestle, care a investit 10 milioane de euro în fabrica de la Timişoara de la achiziţia din 2001, exportă în prezent 40% din napolitanele şi cafeaua solubilă produse în această unitate în 12 state şi intenţionează să intre şi pe alte pieţe externe.

Nestle exportă 40% din napolitanele şi cafeaua solubilă produse la fabrica din Timişoara

 "Aproximativ 25% din exporturi sunt reprezentate de napolitane, sub brandurile Balaton în Ungaria, Mura în Bulgaria şi Nesquick în celelalte state. Explorăm toate statele din Europa cu brandul Nesquick, sunt proiecte care se realizează în timp", a declarat directorul fabricii din Timişoara, Ramon Mendivil.

Oficialii companiei au arătat că nu au fixat un target pentru creşterea ponderii exporturilor. Printre alte state în care exportă se numară Grecia, Olanda, Franta, Marea Britanie şi Israel.

În ceea ce priveşte brandul Joe, acesta este destinat exclusiv pieţei româneşti şi este al treilea contributor la businessul Nestle România, cu o pondere de 10%, incluzând atât napolitanele, cât şi îngheţata. Acesta este devansat în ordine de brandul Nescafe, care are o pondere de 18% din afaceri, şi produsul culinar Maggi, cu 17%. În total, segmentul dulciuri reprezintă 16% din cifra de afaceri a Nestle România.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nestle-exporta-40-din-napolitanele-si-cafeaua-solubila-produse-la-fabrica-din-timisoara-12644668
12644668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.