Neogen asteapta afaceri de 3,5 mil. euro in 2010

Postat la 21 ianuarie 2010 11 afişări

Planurile lui Calin Fusu pentru Neogen vizeaza cresterea vanzarilor de la 2 milioane de euro, cat au fost anul trecut, pana la 3,5 milioane de euro, \n conditiile mentinerii unui nivel constant de costuri.

"Nu vom lansa si nici nu vom inchide site-uri, ci doar ne vom concentra pe cresterea profitabilitatii celor existente prin vanzari mai mari, din care vom acoperi si pierderile din ultimii doi ani", spune Calin Fusu, directorul Neogen. Astfel, biroul si afacerile din Republica Moldova, asupra carora se speculeaza pe mai multe bloguri ca ar putea fi inchise din cauza problemelor din ultima perioada, vor continua sa existe [i vor ajunge anul acesta sa-si acopere singure cheltuielile. "Costurile cu personalul - cele 3 persoane care se ocupa de Faces.md si de BestJobs.md, sunt deja acoperite din vanzarile de publicitate si anunturile pentru locuri de munca", explica Fusu, adaugand faptul ca anul acesta urmeaza sa fie acoperite si cheltuielile cu serverele, in principal din incasarile de la utilizatori pentru cadouri virtuale, jocuri sau anunturi de vanzare-cumparare, dar si de la diversi parteneri.

Republica Moldova si Serbia sunt insa divizii pentru care asteptarile Neogen nu sunt inca foarte ridicate, proiectele de acolo necesitand un timp ceva mai indelungat pentru a ajunge profitabile. Motoarele financiare ale companiei, dupa cum sustine Fusu, sunt Romania si Bulgaria. "Anul 2010 se anunta destul de bun, lucru datorat mai putin situatiei economice, cat mai curand maturizarii produselor si pietelor pe care activam", spune Fusu.

Cresterea cu 75% a incasarilor estimata pentru anul acesta este insa posibila doar pentru ca reducerile de costuri au fost operate deja, in principal anul trecut. Spre exemplu, numarul angajatilor a coborat pana la 70 in toate tarile unde Neogen desfasoara activitati, in conditiile in care in urma cu mai bine de un an compania numara in total aproximativ de 120 de angajati. O parte dintre ei sunt insa oamenii care lucrau in biroul de la Iasi, care a fost inchis in 2009, dar si la Chisinau, unde a ramas acum foar echipa care se ocupa de Faces.md.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
neogen,
fusu,
strategie,
costuri,
afaceri
/actualitate/neogen-asteapta-afaceri-de-3-5-mil-euro-in-2010-5396140
5396140
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.