Nemeth: Guvernul ungar susţine secuii şi toţi membrii comunităţii maghiare din străinătate

Postat la 28 octombrie 2013 46 afişări

Guvernul ungar susţine secuii şi toţi membrii comunităţii maghiare din străinătate, iar "marele marş al secuilor" din weekend a subliniat faptul important al existenţei Ţinutului Secuiesc şi secuilor, a declarat luni un oficial din cadrul Ministerului ungar de Externe.

Nemeth: Guvernul ungar susţine secuii şi toţi membrii comunităţii maghiare din străinătate

 Aceste declaraţii au fost făcute de către secretarul de stat Zsolt Nemeth pentru postul postul de radio Kossuth, precizează agenţia.

Dezbateri din punct de vedere istoric, cultural şi sociologic au avut în centru problema realităţii existenţei Ţinutului Secuiesc, a spus Nemeth. Acţiunea "neobişnuită şi extraordinară" prin care aproximativ 12.000 de persoane au format un lanţ uman de 53 de kilometri în cadrul demonstraţiei de duminică a fost un răspuns "palpabil" la această problemă a apreciat el.

Secuii au organizat "marele marş" cerând ca Ţinutul Secuiesc să fie definit ca regiune independentă de dezvoltare şi totodată ca regiune administrativă publică autonomă, iar acest dialog este necesar să înceapă între Guvernul român şi reprezentanţii etnicilor maghiari din Transilvania, a subliniat oficialul ungar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nemeth-guvernul-ungar-sustine-secuii-si-toti-membrii-comunitatii-maghiare-din-strainatate-11574211
11574211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.