Nem tudom, monsieur!

Postat la 09 ianuarie 2011 43 afişări

Budapesta a respins criticile internationale referitoare la noua lege a presei, sustinand ca atitudinea Frantei si a Germaniei in special, care au acuzat ingradirea grava a libertatii presei in Ungaria, poate provoca efecte negative pe termen lung asupra presedintiei semestriale a Uniunii Europene.

Intrata in vigoare la 1 ianuarie, legea ungara a presei prevede amenzi de pana la 730.000 de euro pentru posturile de radio si televiziune in caz de "atingere adusa interesului public, ordinii publice si moralei", precum si in cazul "informarilor partinitoare", evident fara ca astfel de notiuni vagi sa fie definite.

Premierul ungar Viktor Orban, un conservator cu puternice accente populiste, a avut o pozitie ferma fata de criticile interne si externe referitoare la legea presei. "Nu stabilesc francezii sau germanii conformitatea legislatiei nationale cu reglementarile UE", ci Comisia Europeana, a subliniat Orban. De la 1 ianuarie, Ungaria a preluat presedintia prin rotatie a UE, pe care o va detine timp de jumatate de an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nem-tudom-monsieur-7874501
7874501
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.