Negocierile dintre Rusia şi Ucraina au început

Autor: Laura Buciu Postat la 28 februarie 2022 110 afişări

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina au început

Consilierul prezidenţial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat că au început discuţiile cu Rusia în Belarus, potrivit Reuters.

Întâlnirea de la graniţa dintre Ucraina şi Belarus se va concentra pe obţinerea unei încetări imediate a focului şi pe retragerea forţelor ruseşti, a precizat anterior preşedinţia ucraineană într-o declaraţie.

Din delegaţia care a sosit în regiunea Gomel cu un elicopter face parte şi ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Este de aşteptat ca negocierile să dureze câteva ore.

Din delegaţii nu fac parte preşedinţii celor două ţări. Volodimir Zelensky şi Vladimir Putin şi-au trimis câte o echipă de delegaţi la negocieri.

Delegaţia ucraineană este formată din David Arakhamia - preşedintele fracţiunii Servitorul Poporului, Oleksiy Reznikov - ministrul Apărării din Ucraina, Mihail Podolyak - consilier şef al biroului preşedintelui, Andriy Kostin - prim-adjunctul şefului delegaţiei ucrainene la Grupul de contact trilateral, Rustem Umerov - ajunctul Poporului şi Mykola Tochitsky - viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.