NEBUNIA unui antreprenor şi inventator arab. Vrea să transporte un iceberg 8.800 de kilometri, din Groenlanda până pe coasta Emiratelor Arabe Unite

Postat la 09 iulie 2019 351 afişări

NEBUNIA unui antreprenor şi inventator arab. Vrea să transporte un iceberg 8.800 de kilometri, din Groenlanda până pe coasta Emiratelor Arabe Unite

Abdulla Alshehi, antreprenor şi inventator din Emiratele Arabe Unite, vrea să transporte un iceberg pe o distanţă de 8.800 de kilometri.

 

Scopul ar fi obţinerea apei potabile şi atragerea turiştilor, scriu cei de la DailyMail.

 

În prima fază, arabul vrea să testeze sistemul de "tractare" al iceberg-ului pe o distanţă mai scurtă. Astfel, un inceberg cu diametrul de aproape 2 kilometri ar urma să fie adus din apropierea Groenlandei până lângă coasta Australiei. Misiunea, estimată la un cost de aproximativ 80 de milioane de dolari, ar fi prima fază dintr-un proiect mult mai ambiţios al arabilor.

 

Arabia Saudită a derulat un program similar în anii ¨70, renunţând însă în 1977 din cauza unor dificultăţi tehnice.

 

"Desalinizarea (folosită în prezent pentru obţinerea apei potabile) necesită investiţii uriaşe şi presupune pomparea unei cantităţi imense de apă din mare, ucigând peşti şi viaţa marină", a spus Alshehi. "Credem că va fi mult mai bine, atât din punct de vedere economic cât şi din cel al protecţiei mediului, să folosim iceberg-uri - nu doar în Arabia Saudită, ci şi în restul lumii".

 

Pe lângă cele 80 de milioane de dolari testului, pentru proiectul efectiv ar urma să se mai cheltuie încă 150 de milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arabi,
arabia saudita,
antreprenori,
apa potabila,
eau

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.