Ne întoarcem la starea de urgenţă? Iată ce spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

Postat la 09 iulie 2020 2994 afişări

Deşi numărul de cazuri noi de coronavirus a crescut substanţial în ultimele zile, România nu se află încă în situaţia de a se reîntoarce la starea de urgenţă, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, la Digi 24. „Întrebarea este dacă evoluţia va permite noi măsuri de relaxare la 15 iulie”, a mai declarat acesta, scrie Mediafax.ro

„Vom avea o creştere progresivă, alternând de la o zi la alta. Nu cred că va fi o creştere exagerată. În măsura în care ne încăpăţânăm să nu respectăm regulile de distanţare putem să ajungem şi la un număr mai mare de cazuri pe zi. Daca numărul de cazuri creşte rapid de la o zi la alta şi va duce la aglomerarea spitalelor, e posibil să luăm măsuri”, a spus ministrul Sănătăţii.

„Au fost nişte măsuri de relaxare care s-au dat în concordanţă cu acei agenţi economici care au beneficiat de aceste măsuri. Trebuie să gestionăm până pe 15 iulie o situaţie de creştere. Spuneam că vom avea o vară altfel şi trebuie să convieţium cu acest virus.  Am ajuns la 125 puncte de testare”, a precizat acesta.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.