Ne-au luat-o înainte! Ţara care va intra în zona Schengen înaintea României

Postat la 10 decembrie 2021 792 afişări

Ne-au luat-o înainte! Ţara care va intra în zona Schengen înaintea României

Croaţia poate adera la spaţiul Schengen fără frontiere, spun guvernele UE. Croaţia a devenit membră UE în 2013.

România mai are de aşteptat pentru acest pas.

Guvernele Uniunii Europene au convenit joi (9 decembrie) ca Croaţia să se alăture spaţiului de călătorie Schengen fără paşapoarte, după ce Zagreb a convins Bruxelles-ul că este capabilă să gestioneze în mod eficient secţiunea sa de la frontierele externe ale blocului. Pasul pentru Croaţia, care a devenit membră a UE în 2013.

Guvernele din Uniunea Europeană au convenit joi (9 decembrie) ca Croaţia să adere la spaţiul Schengen fără paşapoarte, după ce Zagreb a convins Bruxelles-ul că este capabil să gestioneze în mod eficient secţiunea sa din frontierele externe ale blocului, scrie Reuters.

Pasul pentru Croaţia, care a devenit membră a UE în 2013 şi care doreşte, de asemenea, să adere la zona euro cu monedă unică, a fost mult timp un subiect sensibil din cauza migraţiei. „Croaţia este pregătită”, a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă, după ce s-a ajuns la un acord între miniştrii de interne ai blocului. Comisia recomandase includerea Croaţiei în Schengen în octombrie 2019.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spatiul schengen,
intrare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.