NATO îşi exprimă speranţa ca armistiţiul ucrainean să marcheze începutul unui proces politic. REACŢII după semnarea acordului

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 05 septembrie 2014 43 afişări

NATO speră că armistiţiul dintre Kiev şi rebelii proruşi va marca "începutul unui proces politic constructiv", a declarat joi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice Anders Fogh Rasmussen.

"Una este să declari un armistiţiu, dar următoarea etapă crucială este aplicarea cu bună-credinţă (a armistiţiului), iar acest lucru rămâne de văzut", a declarat Rasmussen în conferinţa de presă de la finalul Summitului NATO de la Newport, după care a adăugat: "până aici, totul merge bine".

Kremlinul îşi exprimă speranţa că armistiţiul ucrainean va fi "respectat punct cu punct

Moscova speră că armistiţiul încheiat la Minsk între autorităţile ucrainene şi separatiştii proruşi "va fi respectat punct cu punct", a declarat vineri Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, relatează AFP.

"Moscova îşi exprimă speranţa că toate dispoziţiile din document şi acordurile obţinute (la Minsk) vor fi respectate punct cu punct de către toate părţile şi că procesul de negociere în vederea soluţionării complete a crizei din Ucraina va continua", a declarat Peskov, citat de agenţia oficială Itar-Tass.

"Administraţia prezidenţială rusă salută semnarea la Minsk a unui protocol, la finalul consultărilor Grupului de contact, însărcinat să realizeze iniţiativele preşedinţilor rus Vladimir Putin şi ucrainean Petro Poroşenko", a adăugat el.

Separatiştii proruşi au semnat la Minsk un acord cu Kievul în vederea unei încetări a focului începând de la ora 15.00 GMT (18.00, ora României), vineri, salutat de către OSCE ca o "veste bună".

Imediat după aceea, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a ordonat armatei ucrainene să înceteze otilităţile în estul ţării, începând de la ora 15.00 GMT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NATO,
UCRAINA,
RUSIA
/actualitate/nato-isi-exprima-speranta-ca-armistitiul-ucrainean-sa-marcheze-inceputul-unui-proces-politic-reactii-dupa-semnarea-acordului-13214347
13214347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.