National Geographic: Transfăgărăşanul printre cele mai spectaculoase 10 drumuri din lume

Postat la 29 septembrie 2019 53 afişări

National Geographic: Transfăgărăşanul printre cele mai spectaculoase 10 drumuri din lume

Transfăgărăşanul este enumerat printre cele mai spectaculoase drumuri din lume într-un material publicat de platforma National Geographic, pe lângă obiectivele istorice sau naturale de pe traseu fiind remarcate şi riscurile unei călătorii pe cunoscuta şosea românească.

”Trage o sperietură în Alpii transilvani”, se numeşte secţiunea dedicată Transfăgărăşanului de cei de la National Geographic.

”Întortocheatul drum românesc cocoţat la mai bine de 1.600 de km înălţime urmează un traseu nord-sud care uneşte două dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară”, explică jurnaliştii.

”Vlad Ţepeş, prinţul care a inspirat personajul Dracula al lui Bram Stoker, este probabil cea mai importantă tentativă a zonei de a ajunge celebră, iar turiştii se pot opri la ruinele castelului Poenari, vechi de 700 de ani, după ce străbat drumul pitoresc de peste râul Argeş, şi trec de forma de semilună a Barajului de la Vidraru şi de lacul de smarald Vidraru”, notează jurnaliştii.

Autorii recomandă o oprire la ”Cascada Bâlea înaltă, cât 20 de etaje, ca să luaţi o telecabină roşie până sus, la Lacul Bâlea, unde sunt deschise tot anul două cabane, iar în fiecare iarnă este construit de la zero un hotel din gheaţă”.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
national geographic,
drumuri,
traseu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.