Natalia Gherman: Gazoductul Iaşi-Ungheni, o declaraţie de independenţă energetică a Republicii Moldova

Postat la 28 august 2013 45 afişări

Natalia Gherman, vicepremier şi ministru de Externe şi pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, a declarat că gazoductul Iaşi-Ungheni reprezintă "o declaraţie de independenţă energetică" a ţării sale.

Natalia Gherman: Gazoductul Iaşi-Ungheni, o declaraţie de independenţă energetică a Republicii Moldova

 "Ieri am sărbătorit cea de-a 22-a aniversare a independenţei Republicii Moldova, dar ieri am mai avut un eveniment important, anume inaugurarea lucrărilor la gazoductul Iaşi-Ungheni, iar acest proiect pot spune că reprezintă o declaraţie de independenţă energetică a Republicii Moldova", a afirmat oficialul de la Chişinău, într-un discurs susţinut la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

De asemenea, Natalia Gherman a arătat că şi celelalte proiecte de interconectare a infrastructurii ţării sale cu cea a României, liniile electrice de înaltă tensiune, construcţia a două noi poduri peste râul Prut sunt "vitale" pentru Republica Moldova asigurând diversificarea pieţei energetice, dar şi facilitarea mobilităţii cetăţenilor său.

"Toate aceste proiecte ne conectează nu doar din punct de vedere al infrastructurii, dar şi politic şi geopolitic de Uniunea Europeană. Iar bineînţeles, rolul României în aceste proiecte este determinant", a spus Gherman.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/natalia-gherman-gazoductul-iasi-ungheni-o-declaratie-de-independenta-energetica-a-republicii-moldova-11276958
11276958
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.