Năsui: Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii şi al hoţiei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 decembrie 2021 81 afişări

Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii şi al hoţiei, fiindcă se bazează pe o mare minciună, şi anume că vor creşte veniturile în ritmul prognozat, declară deputatul USR Claudiu Năsui.

Năsui: Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii şi al hoţiei

„Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii şi al hoţiei. Se bazează pe o mare minciună, anume că vor creşte veniturile în ritmul prognozat. Statul român are o mare problemă şi suntem în groapă: avem o problemă cu cheltuielile, care au crescut enorm de mult, de la 32%din PIB în 2016 au ajuns la 41% din PIB în 2020”, spune Claudiu Năsiu (USR)

El afirmă că, „în mod mincinos”, ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, „a impus venituri din pix de 10,65 miliarde de lei”.

„Ce ziceţi de ideea năstruşnică - mai întâi să îmbunătăţim colectarea şi mai apoi să cheltuim banii? Nu invers - să-i cheltuim mai întâi şi apioi să ne aşteptăm că vor veni ei vreodată, la ASfântul Aşteaptă”, adaugă Năsui.

El mai spune că bugetul pensiilor speciale creşte cu 8%, cel al Administraţiei Prezidenţiale cu 23%: „Dacă ne uităm la servicii, avem servicii care cresc cu 44% bugetul”.

Parlamentarii dezbat şi votează, miercuri seara, proiectele de buget de stat şi al asigurărilor sociale pentru anul 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
năsui,
buget,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.