N. Dan: Am acţionat în instanţă MOL România. S-a sustras de la plata către Primărie a unor sume

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 august 2022 42 afişări

N. Dan: Am acţionat în instanţă MOL România. S-a sustras de la plata către Primărie a unor sume

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că  PMB a acţionat în instanţă firma MOL România pentru că a desfăşurat fără să aibă dreptul activităţi comerciale prin intermediul unor alte societăţi şi s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate după ce a preluat, în 1995, opt locaţii.

„Am acţionat în instanţă firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei şi am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate şi această firmă, pentru opt locaţii din Bucureşti”, anunţă Nicuşor Dan.

Edilul afirmă că, în conformitate cu contractul de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului Bucureşti şi MOL România, care a preluat drepturile şi obligaţiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părţile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activităţile desfăşurate, mai precis, vânzare produse petroliere şi comercializare alte produse.

„Municipalităţii îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în şapte locaţii (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniţei, Timpuri Noi, Mol Rahova şi Mol Piaţa Muncii) şi 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina. În locaţiile respective, Mol România a desfăşurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activităţi comerciale prin intermediul unor alte societăţi şi s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, încheie Dan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nicuşor dan,
mol românia,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.