Muzeul Zoologic din Cluj, cu fluturi şi păianjeni vechi de o sută de ani, redeschis

Postat la 03 aprilie 2018 172 afişări

Muzeul Zoologic din Cluj, care a fost renovat în ultimii doi ani şi jumătate şi care are unele dintre cele mai vechi colecţii de fluturi şi păianjeni din ţară, a fost redeschis, marţi, de către Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca.

Muzeul Zoologic din Cluj, cu fluturi şi păianjeni vechi de o sută de ani, redeschis

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, a declarat la ceremonia de redeschidere a Muzeului Zoologic că acesta este al doilea astfel de muzeu din România, după ”Grigore Antipa” din Bucureşti ca bogăţie a colecţiilor.

”Muzeul Zoologic al UBB, pe care l-am redeschis după lucrări de reabilitare care au durat doi ani şi jumătate, este, în primul rând, un muzeu de cercetare şi un muzeu didactic pentru noi, dar este şi o emblemă a acestui oraş, a Transilvaniei, a României, al doilea muzeu zoologic după muzeul Grigore Antipa din Bucureşti, ca bogăţie a colecţiilor, acesta nu este puţin lucru”, a spus Pop.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.