Muzeul naţional din Berlin a predat şi a răscumpărat un tablou celebru furat de nazişti. Preţul tranzacţiei însă a rămas secret

Autor: Petru Mazilu Postat la 19 octombrie 2021 39 afişări

Muzeul naţional din Berlin a predat şi a răscumpărat în aceeaşi zi tabloul „Une Place à la Roche-Guyon” al celebrului impresionist francez, Camille Pissaro. Tablou fusese furat de nazişti din colecţia avocatului evreu, Armand Dorville, scrie Le Figaro.

Muzeul naţional din Berlin a predat şi a răscumpărat un tablou celebru furat de nazişti. Preţul tranzacţiei însă a rămas secret

Pictura realizată în 1867, a fost achiziţionată de Dorville în 1928.

Tabloul a fost furat în timpul celui de al doilea război mondial. Proprietarul său a murit în anul 1941, iar după război, din 1961, tabloul a fost expus la galeriile de artă din capitala Germaniei.

Tranzacţia a avut loc luni şi, în aceeaşi zi, tabloul a fost predat moştenitorilor şi apoi răscumpărat de reprezentanţii muzeului.

Preţul tranzacţiei dintre Berlin şi moştenitorii lui Dorville a rămas secret. Este vorba despre a patra restituire a unui tablou către familia Dorville. În ianuarie 2020, trei tablouri au fost restituite de către germani moştenitorilor colecţionarului francez.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
camille pissaro,
armand dorville,
tablou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.