Mutarea impresionantă făcută de gigantul H&M care a dus la creşterea acţiunilor peste noapte cu 10%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 ianuarie 2020 759 afişări

Mutarea impresionantă făcută de gigantul H&M care a dus la creşterea acţiunilor peste noapte cu 10%

Acţiunile gigantului H&M au crescut cu 10%, joi, pe bursa din Stockholm, după ce familia fondatoare din spatele retailerului a anunţat că va numi prima femeie în funcţia de CEO, pe Helena Helmersson, potrivit Bloomberg.

Astfel, familia Persson predă conducerea executivă, care a fost până acum asigurată de Karl-Johan Persson.

Acţiunile H&M se tranzacţionau joi la ora 12.50 pe bursa de la Stockholm în creştere cu 9,8%.

Helena Helmersson a avut până acum funcţia de director operaţional, iar în urma numirii Karl-Johan Persson va trece în consiliul de administraţie, unde preia funcţia de preşedinte în locul tatălui său, Stefan Persson.

Retailerul anunţă aceste schimbări în contextul rezultatelor trimestriale care au depăşit estimările analiştilor, determinând valoarea acţiunior să înregistreze cea mai mare creştere din ultimele şapte luni.

Creşterea preţului acţiunilor este ceva ce investitorii aşteaptă de mult timp, încât H&M a crescut doar cu 10% pe bursă în timpul mandatului lui Karl-Johan Persson, în comparaţie cu competitorii de la Inditex, care au crescut pe bursă cu aproape 40% în aceeaşi perioadă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.