Murdoch s-a răzgândit: După ce l-a despărţit în urmă cu 10 ani, magnatul Rupert Murdoch vrea să îşi reunească imperiul media şi să re-fuzioneze Fox Corp şi News Corp

Postat la 15 octombrie 2022 29 afişări

Murdoch s-a răzgândit: După ce l-a despărţit în urmă cu 10 ani, magnatul Rupert Murdoch vrea să îşi reunească imperiul media şi să re-fuzioneze Fox Corp şi News Corp

Magnatul Rupert Murdoch analizează opţiunile de re-fuzionare a Fox Corp şi News Corp, reunind astfel un imperiu media pe care l-a divizat în 2013.

Ambele companii au înfiinţat comitete speciale formate din directori independenţi pentru a studia o potenţială tranzacţie şi a evalua termenii. Nu există certitudinea că se va ajunge la un acord, au precizat companiile.

Discuţiile implică o fuziune integrală de acţiuni care necesită aprobarea majorităţii acţionarilor care nu fac parte din familie. Potrivit surselor Bloomberg, Murdoch ar fi iniţiat discuţiile.

O combinaţie ar implica reduceri de costuri, şi ar putea avea ca rezultat mai multe oportunităţi de a promova noi afaceri, cum ar fi pariurile sportive, pe o gamă mai largă de mijloace de comunicare, inclusiv în presa scrisă, TV şi online.

Ambele companii s-au schimbat dramatic de la despărţirea lor în urmă cu aproape un deceniu. Fox a vândut majoritatea activelor sale de divertisment către Walt Disney Co. în 2019 şi se concentrează în mare parte pe radiodifuziune şi televiziune prin cablu, cu flagship-ul Fox News Channel. Deţine, de asemenea, serviciul de streaming Tubi. News Corp, proprietarul Wall Street Journal, s-a diversificat în domenii noi, cum ar fi serviciile imobiliare online. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii,
murdoch

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.