Mungiu, despre parodierea sa în Franţa: Nu e cazul să considerăm că francezii în general ne detestă

Postat la 17 mai 2013 20 afişări

Cristian Mungiu a declarat pentru MEDIAFAX, referitor la parodierea sa în emisiunea franceză "Les Guignols de l'Info", că nu este cazul ca oamenii să considere că francezii detestă în general românii, ci că realizatorii TV s-au folosit de "stereotipuri ce nu pot fi anulate cu drepturi la replică".

Mungiu, despre parodierea sa în Franţa: Nu e cazul să considerăm că francezii în general ne detestă

 "Oricât de neinspirate pot fi asemenea comentarii la adresa noastră ca români, cred că e preferabil să nu cădem în acelaşi păcat de a generaliza: nu e cazul să considerăm că francezii - în general - ne detestă sau ne nedreptăţesc: prezenţa mea în juriul Festivalului de la Cannes, distincţia pe care urmează să o primesc în zilele următoare din partea statului francez şi, nu în ultimul rând, faptul că filmele mele sunt, totodată, difuzate de Canal+ demonstrează contrariul", a răspuns Cristian Mungiu solicitării MEDIAFAX de a comenta faptul că el şi Steven Spielberg au fost parodiaţi într-o emisiune de satiră cu marionete de pe Canal+, "Les Guignols de l'Info".

În emisiunea difuzată miercuri seară pe Canal+, regizorul român îi cere lui Spielberg (preşedintele juriului de la Cannes 2013, n.r.) o cameră de filmat, spunând că nu are bani să o cumpere. În plus, marioneta care îl reprezintă pe Mungiu spune că tatăl său este în închisoare, mama lui este bolnavă şi el trebuie să aibă grijă de un bebeluş.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mungiu-despre-parodierea-sa-in-franta-nu-e-cazul-sa-consideram-ca-francezii-in-general-ne-detesta-10884149
10884149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.