Munci de primavara

Postat la 14 martie 2006 11 afişări

Dupa o licitatie destul de contestata, Primaria Capitalei a ales ABN Amro si J.P. Morgan sa-i lanseze in strainatate o emisiune de obligatiuni municipale de 120 de milioane de euro. Lansarea va fi facuta cel mai probabil dupa semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE

Dupa o licitatie destul de contestata, Primaria Capitalei a ales ABN Amro si J.P. Morgan sa-i lanseze in strainatate o emisiune de obligatiuni municipale de 120 de milioane de euro. Lansarea va fi facuta cel mai probabil dupa semnarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE, fiindca municipalitatea spera ca evenimentul sa ajute la imbunatatirea de catre agentia Standard & Poor’s a ratingului pentru Bucuresti, situat acum cu o treapta mai jos decat cel acordat Romaniei.

O schimbare de rating ar insemna o dobanda mai avantajoasa (Primaria a cerut, de altfel, celor doua banci ca dobanda sa nu fie mai mare de 5%) si o suma mai mare atrasa, probabil chiar de 150 de milioane de euro. Banii urmeaza sa fie folositi pentru proiecte de infrastructura dragi fostului primar Basescu - pasajul de la Basarab, parkingul de la Gara de Nord si cumpararea unor tramvaie noi. Bucurestiul nu este singurul oras care intra in primavara cu astfel de proiecte: Medgidia si Bistrita au si ele in plan sa emita obligatiuni, dar pe piata interna.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/munci-de-primavara-2510548
2510548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.