Muhammad Yunus, laureat Nobel pentru Pace, este azi la Bucuresti

Postat la 29 octombrie 2010 37 afişări

Profesorul Muhammad Yunus, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, va fi prezent astazi la Bucuresti, in cadrul Social Business Tour 2010, o initiativa care promoveaza antreprenoriatul social in sase tari din Europa Centrala si de Est.

Yunus este managing director la Grameen Bank, institutie pe care a fondat-o, cu scopul de a acorda microcredite populatiei sarace. Muhammad Yunus a castigat Premiul Nobel pentru Pace in 2006 ca urmare a sistemului de microcredite acordat populatiei sarace de catre Grameen Bank. Politica dusa de Yunus s-a materializat in construirea de locuinte si scoli, dezvoltarea comunitatilor, precum si a infrastructurii de comunicatii a tarii. Conceptul exista in prezent in peste 40 de tari.

Editura Curtea Veche lanseaza cu prilejul prezentei lui Muhammad Yunus in Romania traducerea unei carti semnate de el in colaborare cu Karl Weber - "Construirea afacerilor sociale. Noua forma a capitalismului".

Detalii pe Ziarul de Duminica.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/muhammad-yunus-laureat-nobel-pentru-pace-este-azi-la-bucuresti-7610974
7610974
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.