LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Care este potenţialul de investiţii imobiliare al staţiunilor montane româneşti?

Mugur Isărescu, BNR: Fiecare măsură fiscală poate să aibă efecte diverse asupra cererii, asupra creşterii economice şi asupra inflaţiei. Subiectul pe care noi îl abordăm acum este de a sprijini programul Guvernului de ajustare fiscală şi de consolidare fiscală

Autor: Mircea Nica Postat la 09 august 2023 26 afişări

Mugur Isărescu, BNR: Fiecare măsură fiscală poate să aibă efecte diverse asupra cererii, asupra creşterii economice şi asupra inflaţiei. Subiectul pe care noi îl abordăm acum este de a sprijini programul Guvernului de ajustare fiscală şi de consolidare fiscală

Fiecare măsură poate să aibă efecte diverse atât asupra cererii, asupra creşterii economice şi asupra inflaţiei. Le vom explica atunci când vor apărea. Subiectul pe care noi îl abordăm acum este că noi sprijinim un program al Guvernului de ajustare fiscală şi de consolidare fiscală, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în cadrul unei conferinţe de presă privind Raportul trimestrial al inflaţiei, august 2023.

“Fiecare măsură poate să aibă efecte diverse atât asupra cererii, asupra creşterii economice şi asupra inflaţiei. Le vom explica atunci când vor apărea. Subiectul pe care noi îl abordăm acum este că noi sprijinim acum un program al Guvernului de ajustare fiscală şi de consolidare fiscală. Cum va ieşi el, este atributul Guvernului. Noi vom lucra cu el ca să fie într-adevăr o ajustare fiscală şi o consolidare fiscală. Personal şi colegi de-ai mei şi-au expus punctul de vedere legat de diverse măsuri. Au fost taxaţi pe drept, pe nedrept. Nu ne-am ferit să ne exprimăm punctul de vedere, dar nu vrem să creăm acum încă un tărăboi”, susţine Mugur Isărescu.

El a mai adăugat că în momentul de faţă nu avem decizii tehnice, iar din punct de vedere tehnic s-a pronunţat Consiliul Fiscal cu diverse formule de ajustare şi consolidare, avem un raport al Băncii Mondiale şi un raport al FMI.

“Nu avem în faţă decizii tehnice. Din punct de vedere tehnic s-a pronunţat Consiliul Fiscal cu diverse formule de ajustare şi consolidare, avem un raport al Băncii Mondiale, avem un raport al FMI, avem discuţiile cu Uniunea Europeană. Decizia este însă politică, nu tehnică. Guvernul trebuie să facă şi ajustare şi consolidarea fiscală, dar în acelaşi timp trebuie să asigure stabilitatea politică şi coeziunea socială. Fără stabilitate politică şi coeziune socială nu putem să avem stabilitate financiară.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.