MS: 6 din 10 echipamente din ATI nu au contract de service şi mentenanţă

Autor: Laura Buciu Postat la 24 februarie 2023 19 afişări

În umra unei analize realizate de Ministerul Sănătăţii în peste 200 de unităţi sanitare a fost evidenţiat faptul că peste 60% din echipamentele medicale din una dintre cele mai tehnologizate specialităţi – ATI nu deţin contracte de service şi mentenanţă. MS demarează procedurile de finanţare.

MS: 6 din  10 echipamente din ATI nu au contract de service şi mentenanţă

În anul 2022, Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă a evaluat situaţia contractelor de service şi mentenanţă pentru echipamentele medicale din unităţile sanitare din România.

„Analiza realizată în peste 200 de unităţi sanitare a evidenţiat faptul că peste 60% din echipamentele medicale din una dintre cele mai tehnologizate specialităţi – ATI nu deţin contracte de service şi mentenanţă. La scurt timp după această evaluare, Ministrul Sănătăţii a demarat procedurile necesare pentru asigurarea finanţării acestor servicii direct de la Ministerul Sănătăţii în cadrul programului Acţiuni Prioritare – ATI. Modificarea legislativă asigură o finanţare directă pentru aceste servicii şi reglementează o serie de aspecte privind calitatea şi siguranţa actului medical (prin OMS 321/2023, publicat în MO Partea I, Nr. 125)”, transmite, vineri, Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafula spune că trebuie redusă vulnerabilitatea spitalelor din România.

„Siguranţa pacienţilor şi a actului medical reprezintă o prioritate pentru mine ca ministru. În urma analizei realizată împreună cu colegii de la Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă, am considerat necesar să actualizăm legislaţia care reglementează finanţarea acestui sector, pentru a veni în sprijinul unităţilor sanitare, respectiv, pentru a reduce vulnerabilitatea spitalelor din România privind capacitatea funcţională a echipamentelor din ATI”, a declarat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ati,
mentenanţă,
service

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.